Wat is Kurkuma?

Kurkuma of Curcuma, afkomstig uit India, is een natuurlijk kruid dat ook wel turmeric, geelwortel of curcumine wordt genoemd. In India wordt dit veelzijdige kruid volgens de Ayurvedische gezondheidsleer al eeuwenlang gebruikt. De meest actieve stof in kurkuma is curcumine, een sterke antioxidant. Kurkuma heeft veel verschillende gezondheidsvoordelen zoals soepelere gewrichten, het ondersteunen van een gezonde darmfunctie en kurkuma heeft daarnaast een ontstekingsremmende werking. Kurkuma wordt ook veel in de keuken gebruikt.

Lees meer

Resultaat 1–16 van de 24 resultaten wordt getoond

Kurkuma in de keuken

Kurkuma wordt voornamelijk gebruikt in de Oosterse keuken. Het geeft gerechten en ingrediënten een gele kleur zoals bijvoorbeeld bij kerrie, mosterd en rijst. Kurkuma geeft een licht bittere en warme smaak aan je gerecht. Kurkuma wordt ook wel gebruikt als een vervanger voor saffraan en zorgt voor een lekker en mooi geel korstje op aardappelen, vlees, kip en vis. De smaak van kurkuma is niet te overheersend en daardoor makkelijk in meerdere soorten gerechten te verwerken.

kurkuma producten van biologische kwaliteit

Naast los kurkuma poedervoor het gebruik als ingrediënt in gerechten in de keuken is er ook kurkuma thee, kurkuma latte en als voedingssupplement kurkuma capsules.

In ons assortiment hebben wij van verschillende biologische merken van kurkuma producten: Taka Turmeric, Terrasana, Living Nutrition, Chikko, Dutch Harvest, Het Blauwe Huis en Sonnentor. Een compleet assortiment met 100% biologische kurkuma producten!

Onze kurkuma capsules zijn er in twee varianten; kurkuma in combinatie met zwarte peper en een variant met gefermenteerde kurkuma.