Biologische Kokosmelk Slagroom van TerraSana: deze kokos opklopcrème is vegan en bevat een vetpercentage van 30%
Taartje met slagroom? Dan heb je deze vegan Kokosmelk Slagroom van TerraSana nodig. In een handomdraai heb je met deze extra romige kokosmelk een vegan alternatief voor opgeklopte slagroom. Alleen even opkloppen!
Plantaardige kokoscrème die zo je zo dik kunt opkloppen dat je er een prachtig toefje mee kunt maken voor op vegan gebakje. TerraSana Kokosmelk Slagroom Vegan bevat maar liefst 91% kokosnoot. Bijna alleen kokos dus. Door een vetpercentage van 30% is deze kokoscrème zo romig dat je geen slagroom meer nodig hebt. Voor deze romige kokosopklopcrème (oftewel: vegan kokosslagroom) hoef je niets uit de kast trekken, behalve het prachtige blikje. Lekker romig, lekker vegan. En zonder de emulgator guargom. Wel met het natuurlijke bindmiddel tapioca, want daardoor wordt deze kokosroom wél heerlijk stevig.
Serveer een toefje op gebak of bij warme plantaardige chocolademelk.
Laat het blikje minimaal 8 uur in de koelkast staan en klop het met een handmixer op tot het een mooie stevige toef is.
Eigenschappen TerraSana Kokosmelk Slagroom Vegan
- Biologisch gecertificeerd
- 30% vet: het hoogste vetgehalte in kokosmelk op de markt
- Met bio tapiocazetmeel voor stevige toef
- Zonder guargom
- Bijna alleen maar kokos (91%)
- Vegan
- Gistvrij
- Glutenvrij
- Zonder toegevoegd suiker
- Zonder toegevoegd zout
Hoe maak je die perfecte slagroomtoef met vegan kokos slagroom?
1. Zet het blikje TerraSana Kokosmelk Slagroom Vegan altijd minimaal 8 uur in de koelkast.
2. Schud het blikje kort voor je het opent.
3. Gebruik een smalle, hoge kom om in te kloppen.
4. Gebruik een elektrische handmixer (bijv. de garde van de staafmixer).
5. Zet de mixer op high-speed.
6. Klop totdat je ziet dat de kokosslagroom de juiste consistentie heeft. Dit duurt meestal 2-3 minuten, maar hangt af van alle bovenstaande factoren.
Waarom zit er tapioca in de kokosslagroom?
Tapioca is nodig om de toef zo lekker glad, luchtig en toch stevig te maken. Zonder dat krijg je een brokkelige structuur en gaat het opkloppen veel minder goed. Tapioca wordt gemaakt van de cassavewortel en is glutenvrij.
Zal kokos-slagroom naar kokosnoot smaken in mijn recepten?
De smaak van deze Kokosmelk Slagroom Vegan van TerraSana is anders dan dat van gewone slagroom. Het smaakt niet heel erg naar kokos en is niet overweldigend. Gebruik je kokosslagroom als topping, dan voeg je waarschijnlijk (kokosbloesem)suiker toe, net als je zou doen bij gewone slagroom. Je kunt ook vanille-extract, kaneel of andere kruiden toevoegen om de smaak te veranderen. Gebruik je de kokos-opklopcrème in hartige gerechten, en wil je de kokossmaak minder naar voren laten komen, zorg dan dat je meerdere andere smaken gebruikt in je gerecht.
Hoe en hoelang kun je kokos slagroom bewaren?
Bewaar de TerraSana Kokosmelk Slagroom Vegan na openen maximaal 3 dagen in de koelkast.
Ingrediënten
91% kokosnootextract* (Sri lanka), water (Sri lanka), tapiocazetmeel*
* = van biologische landbouw
Geproduceerd in
TerraSana Kokosmelk Slagroom Vegan is geproduceerd in Sri lanka
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ)
1249 kJ
Energie(kcal)
303 kcal
Vet totaal
30 g
Vet verzadigd
28 g
Koolhydraten totaal
4.6 g
Suikers
2.7 g
Voedingsvezel
1.9 g
Eiwit totaal
2.7 g
Zout
0.05 g
Natrium
20 mg
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.