De kracht van gefermenteerde paddenstoelen

Zolang mensen hun voedsel bewaren, biedt fermentatie een waardevolle manier om de smakelijkheid, houdbaarheid en voedingswaarde van voedsel te verlengen. Fermentatie maakt al meer dan 3000 jaar deel uit van traditionele diëten en oude geneeskunde, ook in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), ayurvedische en sjamanistische culturen en biedt vele therapeutische voordelen. De gefermenteerde paddenstoelen van Living Nutrition zijn van gecontroleerde biologische kwaliteit!

Lees meer

Toont alle 7 resultaten

Waarom fermentatie van paddenstoelen?

Over de hele wereld hebben culturen de traditionele kunst van het fermenteren gewaardeerd, niet alleen vanwege de praktische voordelen voor het bewaren van voedsel, maar ook vanwege de waarde voor vruchtbaarheid, vitaliteit en een lang leven. In West-Afrika gaven stammen in Benin gefermenteerde baobab (mutchayan) aan hun krijgers om bescherming te bieden. Tijdens het Inca-rijk, in Latijns-Amerika, was een gefermenteerde maïsdrank genaamd ‘chicha’ historisch gereserveerd voor heilige rituelen en belangrijke ceremonies. Nu fermentatie zowel een wetenschap als een kunst is, weten we waarom deze voedingsmiddelen als zo speciaal werden beschouwd: door zijn krachtige enzymen en microbiële werking kan fermentatie niet alleen de nutriëntendichtheid van voedingsmiddelen verhogen, maar ook krachtige verbindingen produceren die de menselijke gezondheid ten goede komen.

Tip! Met de Pickle pers is het heel eenvoudig om groente en fruit zelf te fermenteren.